Fiskeri

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Fiskeri

Gamvik er en aktiv fiskerikommune. Antall fiskere og båter øker og det gjøres store investeringer både på sjø og land. De tre siste årene er det investert flere titalls millioner kroner i Gamvik kommune. Både på sjø og lander det kommet flere nyetableringer. Her kan nevnes Arctic Biopro AS, Dynord AS og Hermann Mehamn AS og Sædis AS i Gamvik. Disse kommer i tillegg til at etablerte bedrifter.


Alt dette fører til flere arbeidsplasser og innbyggere i kommunen og er en viktig årsak til at Gamvik er den kommunen med prosentvis høyest økning i folketallet de siste årene. Gamvik kommune har vært så heldig å ha flere bedrifter med lokalt eierskap som har dratt lasset i tunge tider. Her kan nevnes Skjånesbruket AS, Nordkyn Seafood AS og Isanlegget AS. Dette er tre av bærebjelkene i kommunen.

Isanlegget AS

Har gjennom to nyetablerte selskaper investerer de rundt 7.5 millioner i nye moderne egenbuer med tilhørende flytebrygge. Les mer på Isanlegget facebookside


Nordkyn Seafood AS

Utvider virksomheta gjennom økt filetproduksjon og levendelagring av torsk.
I tillegg til det private næringsliv gjøres det også store offentlige investeringer for å bedre infrastrukturen i kommunen. Det er allerede brukt flere millioner kroner til flytebrygger og ny molo i Mehamn. Om kort tid skal det bygges enda en molo i Mehamn og havna skal mudres. Også i på stedet Gamvik skal det gjøres store havneutbedringer for å sikre gode forhold for fiskeflåten og industrien på land.

Skjånes bruket AS

Skjånesbruket  AS er en bedrift som har stor betydning for fjorddistriktet i kommunen. Bedriften ligger på stedet Skjånes. Sammen med Gamvik kommunen er det etablert flytebrygger som gir gode fasiliteter både for lokal og fremmedflåte. Bedrifter tar i mot alle typer fiske og har i tillegg til et moderne mottaksanlegg som tilfredsstiller de høyeste hygienekrav, og fire egnebuer med beboelsesrom og sanitæranlegg.

Les mer på deres hjemmeside

Gamvik Seafood AS

Stedet Gamvik har vært gjennom en svært positiv utvikling. Etter noen år med  stillstand på fiskebruket er det nå stor aktivitet. Dette skyldes at det islandske selskapet Sædis har etablert seg på stedet. De inngikk først en leieavtale med de tidligere eierne men har nå kjøpt anlegget. Omlag  femti personer er sysselsatt på sjø og land. Bruket er rustet opp for over 20 millioner kroner og det produseres filetprodukter av svært høy kvalitet. Bedriften ble i 2014 kåret til årets Gasellebedrift i Finnmark.


Publisert: 15.06.2016 19.46
Sist endret: 11.02.2017 14.23