Informasjon om krisen i Ukraina og mottak av flyktninger

Informasjon om krisen i Ukraina og mottak av flyktninger

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Gamvik kommune følger situasjonen nøye i samarbeid med Statsforvalteren og nasjonale myndigheter, hvor det ukentlig gis situasjonsrapporter og oppdateringer om utviklingen og hva kommunen bør gjøre for å forberede seg best mulig. 

Kommunestyret har vedtatt etter anmodning fra IMDI om å bosette 15 flykninger fra Ukraina i 2022. 

Flyktningene antas å komme fra april-mai, men dette er ikke endelig bekreftet fra myndighetene. Gamvik kommune er godt i gang med forberedelsene og ønsker å gi flyktningene best mulig mottagelse.   

For de som tar imot flyktninger privat

Det anmodes at publikum hjelper til å gi informasjon til flytningene som bosetter seg hos private, at disse henvender seg til det lokale politiet. De bør videre oppfordres til å registrere seg hos UDI, noe som sikrer dem de rettigheter de har i det norske samfunnet i deres situasjon.

Slik søker du kollektiv beskyttelse.

VIKTIG: Kjæledyr som ikke er sjekket ut på grensen skal i karantene!

Om noen har med seg kjæledyr (hunder, katter eller andre dyr) som ikke er blir kontrollert ved grensepassering, må man umiddelbart ta kontakt med Mattilsynet på telefon 22 40 00 00 når man ankommer første stopp i Norge. Da vil kontrollen bli gjennomført, etter nærmere avtale.

Mattilsynet må kontrollere alle kjæledyr som kommer til Norge, for å minimere risikoen for spredning av dødelige sykdommer, som rabies til mennesker og andre dyr i Norge.

Mattilsynets info om kjæledyr fra Ukraina

Behov for hus/leiligheter for bosetning i Gamvik kommune

Vi anmoder de av dere som har mulighet til å leie ut hus eller leiligheter om å ta kontakt. Dette sendes pr. e-post til: postmottak@gamvik.kommune.no og merk henvendelsen: Bolig til flyktninger

Det settes normale krav til utleiestandard og sikkerhet for de som ønsker å leie ut. Vi er spesielt ute etter leiligheter/hus med flere enn 2 soverom. 

Link til UDI med informasjon til flykninger og kommuner/innbyggere om krisen i Ukraina.

Linker til IMDi // informasjon på Ukrainsk

Mvh,

Gamvik kommune

Unni M. Lindstrøm

Helseleder


Publisert: 05.04.2022 15.21
Sist endret: 05.04.2022 15.23