Korona informasjon

Til befolkningen og ansatte i Gamvik kommune:

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Den siste tiden har vi sett en økning i antall tilfeller av Koronavirus/COVID-19 i Norge. Det har vært flere lokale utbrudd rundt om i landet. Her i Gamvik har vi gledelig ikke hatt smittetilfeller enda, men det er viktig at vi gjør det vi kan for å hindre et ukontrollert smitteutbrudd samt overbelastning av våre sårbare helsetjenester.

For at vi skal få til dette anbefaler vi at dere alle holder dere oppdatert på de anbefalinger som kommer fra folkehelseinstituttet på FHI.no

For mere og siste oppdaterte informasjon bør dere gå inn på: 

Link:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/hvis_du_mistenker_at_du_er_syk_med_covid-19/

Read in English:

https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/advice-when-you-or-your-household-members-have-respiratory-infections-but-a/

Det er vanskelig å skille koronavirusinfeksjon fra andre luftveisinfeksjoner. Dersom man får et utbrudd av f.eks. vanlig forkjølelse vil det derfor kunne bli svært mange som må testes og må være vekke fra jobb/skole/barnehage.

Det er derfor viktig at ALLE som får symptomer på akutt luftveisinfeksjon holder seg hjemme, det er også anbefalt at man får tatt koronatest ved slike symptomer. Det er viktig å huske på at en også ved negativ prøve fortsatt skal holde seg hjemme til en føler seg i god almenntilstand og ikke lengre har feber eller uttalte symptomer. Dersom man ikke tar test må man være hjemme til man er helt frisk.

Det er kun gjort unntak fra dette for barn i barnehage og barneskolealder som bare har rennende nese, disse kan fortsatt gå på skole/barnehage. Har de for eksempel feber eller sår hals i tillegg skal de være hjemme til de er i god form og har negativ test.

 

For å bestille time til testing ber vi dere kontakte legekontoret på telefon: 78 49 66 00.

Ved mer alvorlig sykdom kan dere også kontakte legevakten på telefon: 116 117.

Mvh.

Logo GK


Publisert: 09.09.2020 13.17
Sist endret: 09.09.2020 13.20