Oppdatering av korona informasjon

Oppdatering av korona informasjon 06.12.21 kl 13.00

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Det er i dag 13 personer i isolasjon med påvist smitte, 12 av disse ved selvtest i helga. 7 av disse er barnehagebarn. Vi tester 35 personer med PCR i dag og forventer flere positive svar.

Vi minner på at det er viktig å være spesielt oppmerksom på symptomer dersom man har vært nærkontakt og vi ber alle om å ha lav terskel for testing.

Ved positiv selvtest skal man holde seg hjemme i isolasjon, kontakte legekontoret eller koronatelefonen for registrering og timebestilling for PCR test. Når man er i isolasjon betyr det at man skal holde seg hjemme og ikke gå ut. Du skal helst holde minst to meters avstand til de du bor sammen med. Du bør ha eget rom og bad hvis det er mulig, bruke egne baderomsartikler og eget håndkle. Være nøye med hånd og hostehygiene og hyppig rengjøring av hjemmet, spesielt på overflater og de steder som man ofte tar på. Ved behov for dagligvarer må man be naboer eller venner om hjelp til handling og levering på trappen.

Selvtester får man kjøpt på Coop og kiosken. Har man symptomer, er nærkontakt eller annet nærliggende kan man få selvtest på legekontoret.

Ved behov for selvtest på stedene Gamvik og Skjånes: vi har et lager på begge steder, ring koronatelefon eller legekontoret for utlevering av disse.

Vi har økt beredskap i helsesektoren hvor man tester ansatte regelmessig og alle bruker munnbind i pasientkontakt.

Barnehagen og skolen er åpen som vanlig.

Vi anbefaler fortsatt:

  • Bruke munnbind i det offentlige rom der det er vanskelig å holde avstand
  • Reduserer nærkontakter
  • Ha god hånd og hoste hygiene
  • Holde deg hjemme hvis du er syk OG ta test

Vi anbefaler at man følger med på smittesituasjonen framover og tar sine forhåndsregler i forhold til dette.


Publisert: 06.12.2021 12.48
Sist endret: 06.12.2021 12.50