Statens strålevern informerer

Fra 1. November 2018 kommer jod tabletter til salgs på apotekene:

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Statens strålevern vil med dette informere om at det fra 1. november kommer jodtabletter til salgs på apotekene. Myndighetene anbefaler at alle under 40 år, gravide, ammende og de med hjemmeboende barn kjøper tabletter for hjemmelagring.

Det er spesielt viktig at barn og unge under 18 år, gravide og ammende tar tablettene fordi de har størst risiko for å få kreft i skjoldbruskkjertelen etter å ha blitt utsatt for radioaktivt jod. Det kan i helt spesielle situasjoner også være aktuelt med tabletter for voksne mellom 18 og 40 år, mens de over 40 år har svært liten risiko for å kreft i skjoldbruskkjertelen, og trenger ikke ta jodtabletter.

Vi gjør dere spesielt oppmerksomme på at de tablettene som kommer til salgs i apotekene har en annen dosering enn de som kommunene hittil har kunnet hente ut fra det sentrale lageret.

Når folk kjøper tabletter på apoteket, får de med seg en informasjonsbrosjyre tilpasset det merket som er til salgs i apotek.

Jodtabletter står også på listen over hva man bør ha hjemme i DSB sin kampanje for egenberedskap som ble lansert 19. oktober.

Se egen link under for mer informasjon:

Informasjonsbrosjyre


Publisert: 23.10.2018 10.12
Sist endret: 23.10.2018 10.20